Kära kropp

Mohlavyr presenterar: "Kära kropp", ett musik- och fotoprojekt om kroppskomplex. Fotoprojektet publiceras som en digital utställning, en bild per dag, här på Mohlavyrs hemsida (se nedan) och i sociala medier med start den 7 november. Den 16 november släpps låten ”Kära kropp” på digitala musikplattformar.

Med nya låten "Kära kropp" och ett tillhörande fotoprojekt lyfter artisten och konstnären Ulrika "Mohlavyr" Mohlin ordens mörka makt och belyser vikten av vad vi säger till varandra. En elak kommentar kan bli till en sorg och en smärta för hela livet, säger Mohlavyr. 

– När jag genomgick min behandling på Kvinnokliniken insåg jag att jag inte var ensam om att ha komplex för min kropp, berättar Mohlavyr. Därför bestämde jag mig för att göra något mer utöver låten ”Kära Kropp”, något som skulle kunna få fler att våga prata om kroppskomplex. Så föddes idén till ett fotoprojekt med personliga berättelser utifrån följande fundering: ”ingen föds med kroppskomplex, så vad var det som hände?”

Fotoprojektet startade med en annons i sociala medier, för att få kontakt med människor som har eller har haft kroppskomplex. Mohlavyr fotograferade nio personer i deras hem på olika platser i Sverige, och fick höra deras berättelser.

Projektet lyfter allvarliga följder av verbala trakasserier och hur lätt komplex kan uppkomma.

Länk till pressmeddelande här. Lyssna på låten här.