Kära kropp

Kära kropp är ett musik- och fotoprojekt om kroppskomplex av Ulrika Mohlin, Mohlavyr. Projektet har uppmärksammats av Stina Wollter i programmet Kroppskontakt i SR P1. Nu turnerar Mohlavyr med projektet och visar fotoutställningen för både skolor och gallerier. Presentationsmaterial här. För kommande utställningar se: Turné 

– Jag insåg att jag inte var ensam om att ha komplex för min kropp. Därför bestämde jag mig för att göra något mer utöver låten Kära Kropp, något som skulle kunna få fler att våga prata om kroppskomplex. Så föddes idén till ett fotoprojekt med personliga berättelser utifrån följande fundering: Ingen föds med kroppskomplex, så vad var det som hände?

Fotoprojektet startade med en annons i sociala medier för att få kontakt med människor som har eller har haft kroppskomplex. Jag fotograferade personerna i deras hem på olika platser i Sverige och fick höra deras berättelser. Projektet lyfter allvarliga följder av verbala trakasserier och hur lätt komplex kan uppkomma.

Låten Kära kropp släpptes officiellt den 16 november 2018. I samband med släppet publicerades en digital utställning av fotoprojektet på Mohlavyrs hemsida (nedan) och i sociala medier. Fullständigt pressmeddelande här. Lyssna på låten här.