Kära kropp

"Kära kropp", ett musik- och fotoprojekt om kroppskomplex. Under 2019 är Mohlavyr aktuell med en utställning av fotoprojektet, med premiär 6 - 27 april på Black Door Gallery i Örebro. 

Ingen föds med kroppskomplex, så vad var det som hände? 

Med nya låten "Kära kropp" och ett tillhörande fotoprojekt lyfter artisten och konstnären Ulrika "Mohlavyr" Mohlin ordens mörka makt och belyser vikten av vad vi säger till varandra. En elak kommentar kan bli till en sorg och en smärta för hela livet, säger Mohlavyr. 

– Jag insåg att jag inte var ensam om att ha komplex för min kropp, berättar Mohlavyr. Därför bestämde jag mig för att göra något mer utöver låten ”Kära Kropp”, något som skulle kunna få fler att våga prata om kroppskomplex. Så föddes idén till ett fotoprojekt med personliga berättelser utifrån följande fundering: ”ingen föds med kroppskomplex, så vad var det som hände?”

Fotoprojektet startade med en annons i sociala medier för att få kontakt med människor som har eller har haft kroppskomplex. Mohlavyr fotograferade personerna i deras hem på olika platser i Sverige och fick höra deras berättelser. Projektet lyfter allvarliga följder av verbala trakasserier och hur lätt komplex kan uppkomma.

Låten "Kära kropp" släpptes officiellt den 16 november 2018. I samband med släppet publicerades en digital utställning av fotoprojektet på Mohlavyr hemsida (se nedan) och i sociala medier.  

Länk till pressmeddelande här. Lyssna på låten här.